Тістечка Грильяжні кулі
Для тіста:
250 г вершкового масла,
250 г цукру,
250 г крихт з підсушеного бісквіта,
2 жовтки,
1 ст. ложка рому,
1 пакетик ванільного цукру.
Для бісквіта:
4 яйця,
1 склянку цукру,
1 склянку борошна.
Для карамелі:
300 г цукру,
75 г води,
2 склянки волоських горіхів.
Приготувати бісквіт: з цукром розтерти жовтки, всипати борошно, перемішати зі збитими білками, викласти на змащене маслом, і присипаний борошном деко. Спекти в духовці на середньому спеку.
Бісквіт добре остудити, подрібнити
на дрібні шматочки і підсушити до готовності. Покласти
в скляну банку з пластмасовою кришкою і зберігати в
сухому місці.
Приготувати тісто: масло, цукор, жовтки і ром добре розтерти, всипати 250 г крихт з
підсушеного бісквіта, додати ванілін і добре все
змішати. Скачати валик, нарізати однаковими шматками,
сформувати кульки завбільшки з невелике яблуко, покласти їх на холод, щоб добре застиг.
Очищені горіхи подрібнити качалкою, додати склянку таким же чином подрібнених крихт, перемішати і розсипати по дошці.
Зварити карамель. Для цього цукор залити водою, поставити
на вогонь у вузькій глибокій посуді і, помішуючи, до
золотистого кольору.
Остиглі і затверділі кульки брати
тонкої скіпочкою, опускати в карамель, відразу ж
обвалювати в подрібнених горіхах з крихтою. Робити все
дуже швидко, щоб карамель не застигла. Для цього посуд
з карамеллю треба тримати на паровій бані.

Немає коментарів:
Дописати коментар