пʼятниця, 13 травня 2016 р.

Тістечка Грильяжні кулі

Для тіста:
250 г вершкового масла,
250 г цукру,
250 г крихт з підсушеного бісквіта,
2 жовтки,
1 ст. ложка рому,
1 пакетик ванільного цукру.
Для бісквіта:
4 яйця,
1 склянку цукру,
1 склянку борошна.
Для карамелі:
300 г цукру,
75 г води,
2 склянки волоських горіхів.
Приготувати бісквіт: з цукром розтерти жовтки, всипати борошно, перемішати зі збитими білками, викласти на змащене маслом, і присипаний борошном деко. Спекти в духовці на середньому спеку.
Бісквіт добре остудити, подрібнити на дрібні шматочки і підсушити до готовності. Покласти в скляну банку з пластмасовою кришкою і зберігати в сухому місці.
Приготувати тісто: масло, цукор, жовтки і ром добре розтерти, всипати 250 г крихт з підсушеного бісквіта, додати ванілін і добре все змішати. Скачати валик, нарізати однаковими шматками, сформувати кульки завбільшки з невелике яблуко, покласти їх на холод, щоб добре застиг.
Очищені горіхи подрібнити качалкою, додати склянку таким же чином подрібнених крихт, перемішати і розсипати по дошці.
Зварити карамель. Для цього цукор залити водою, поставити на вогонь у вузькій глибокій посуді і, помішуючи, до золотистого кольору.
Остиглі і затверділі кульки брати тонкої скіпочкою, опускати в карамель, відразу ж обвалювати в подрібнених горіхах з крихтою. Робити все дуже швидко, щоб карамель не застигла. Для цього посуд з карамеллю треба тримати на паровій бані.



Немає коментарів:

Дописати коментар