вівторок, 17 травня 2016 р.

Фокачча з маслинами

Інгредієнти:
2 склянки борошна,
5 ст. ложок сухого білого вина,
3 ст. ложки оливкової олії,
2 ст. ложки свіжого листя розмарину і солі,
500 г чорних маслин без кісточок,
упаковка швидких сухих дріжджів.
Змішати борошно, дріжджі і 1 ст. ложку солі, у великому посуді, зробити в середині заглиблення. Змішати вино, 1 ст. ложку оливкової олії і 3/4 склянки теплої води. Влити рідину в поглиблення в муці і замісити липке тісто. Викласти тісто на стіл і місити протягом 10 хвилин руками (тісто повинно залишатися досить липким, тому занадто багато борошна не додавайте). Перекласти в миску, накрити і залишити в теплому місці на 1 годину , поки тісто не підійде. Потім вимісити його ще трохи на дошці, посипаною борошном. Розкачати прямокутник 25х30 см і викласти на деко, змащене маслом. Нещільно прикрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин. Зняти плівку, зробити поглиблення пальцями по всій поверхні. Знову накрити плівкою і залишити ще на 30 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів, посипати хліб подрібненим розмарином, маслинами, що залишилася сіллю і скропити олією. Запікати в духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.



Немає коментарів:

Дописати коментар