вівторок, 17 травня 2016 р.

Сирний хліб

Інгредієнти:
3 склянки борошна,
1 пакетик сухих дріжджів,
2 ч. л цукру,
1 склянку теплої води,
2 ч. л гірчиці,
1 ст. ложка рослинного масла,
1/2 ч. л солі,
1/4 червоного меленого перцю,
3/4 склянки тертого гострого сиру,
кулінарний жир.
У глибокому посуді розчинити дріжджі і цукор у воді. Залишити на 5 хвилин. Додати склянку борошна, гірчицю, рослинне масло, сіль і перець і змішати все до однорідної маси. Потім додати 1-3/4 склянки борошна і сир. Перемішати. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимішувати тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Якщо тісто пристає до рук, поступово всипати борошно. Змастити глибоку миску олією і покласти в неї тісто. Перевернути його, щоб масло покрило його з усіх сторін. Накрити і поставити в тепле місце на 1 годину, щоб воно піднялося. Викласти тісто на поверхню, посипану борошном. Розкачати його прямокутником 35х42 див. Скачати в рулет, починаючи з більш вузького кінця. Добре притиснути, щоб не з'явилося повітряних кишень, і защипати краї. Покласти рулет швом вниз на деко, змащене кулінарним жиром. Накрити його і дати піднятися протягом 1 години. Нагріти духовку до 190-200 градусів і випікати хліб 35 хвилин. Вийняти з духовки, викласти на кухонну решітку і остудити.



Немає коментарів:

Дописати коментар