субота, 7 травня 2016 р.

Торт Північ

6 охолоджених яєчних білків,
лимонна кислота на кінчику ножа,
400 г цукру,
0,5 склянки подрібнених горіхів.
Крем:
0,5 склянки молока,
200 г цукру,
6 жовтків,
200 г вершкового масла.
Збивайте білки, цукор і лимонну кислоту, поки маса не збільшиться в об'ємі в 3-4 рази.
Частина маси перекладіть в кульок з товстого паперу чи пергаменту з отвором на кінці і з нього вичавіть на змащений жиром або маргарином деко 10-12 рівних напівкіл або кружечків діаметром приблизно 3-4 див. Випікайте на слабкому вогні 30 хвилин. Це буде верх торта.
В білкову масу, що залишилася, додайте рубані горіхи, ретельно перемішайте і викладіть на деко 2 коржі за розміром майбутнього торта. Також випікайте на слабкому вогні 40-45 хвилин.
Поки коржі охолонуть, зробіть крем. Для цього закип'ятіть молоко з цукром. Окремо розітріть жовтки і додайте в них по одній ложці ще гарячий сироп, продовжуючи розмішувати. Коли яєчна маса стане гарячою, долийте її залишився сироп доведіть до кипіння, процідіть, остудіть, поступово влийте в збите вершкове масло. Крем повинен бути однорідним.
Остиглий горіховий корж покрийте половиною крему, зверху покладіть другий корж і викладіть на нього залишився крем.
Прикрасьте Торт спеченими коржами або напівкружечками з білків, краю посипте горіхами.


Немає коментарів:

Дописати коментар