пʼятниця, 13 травня 2016 р.

Медові булочки

Вам знадобиться:
400 г пшеничного борошна,
1 яєчний жовток,
20 г дріжджів,
1 ст. ложка вершкового масла,
4 ст. ложки меду,
50 мл коньяку,
30 г родзинок,
2 ст. ложки оливкової олії.
У просіяне борошно влити оливкову олію і рідкий мед. Всипати туди ж попередньо розмочений у коньяку родзинки. Дріжджі розвести в чашці теплої води і додати в миску з борошном. Спочатку вимішати дерев'яною ложкою до отримання тесту м'якої консистенції. Потім тісто викласти на присипану борошном дошку і вимішувати руками до тих пір, поки воно не буде відставати від рук і дошки.
Розділити тісто на невеликі булочки, викласти їх на змащений маслом деко на невеликій відстані один від одного і залишити на 2 години підійти. Перед тим як ставити деко в розігріту до 220 градусів духовку, змастити булочки збитим жовтком і посипати цукром. Випікати булочки приблизно 20 хвилин.



Немає коментарів:

Дописати коментар