Тістечка з фруктами
Для тіста:
150 г борошна,
1 яйце,
100 г вершкового масла,
50 г цукру,
5 мандаринів або 4 банана.
Для глазурі:
125 г цукрової пудри,
1 ст. л лимонного соку,
2 білка.
Приготувати пісочне тісто, охолодити, розкачати в пласт товщиною 0,5 см і порізати на 3 однакових смуги шириною 3 див Дві смужки покласти на лист, змащений маслом, а третю смужку розрізати на 4 тонкі смужки і викласти на змащені білком краю широких смуг. Виделкою прорізати, притискаючи її до аркуша, краї обох смуг. Спекти в гарячій духовці до світло-золотистого кольору.
Мандарини очистити від шкірки і нарізати поперек тонкими скибочками. Кожен скибочку розділити на часточки і укласти їх в поглиблення смуг. Замість мандаринів можна використовувати очищені й розрізані уздовж навпіл банани.
Зверху все смужки разом з фруктами покрити сіткою з глазурі, випущеної з тонкої трубочки кондитерського шприца або мішечка. Коли глазур захолоне, гострим ножем розрізати смуги на маленькі тістечка.
Щоб приготувати глазур, білки розтерти з цукровою пудрою, поступово додаючи лимонний сік.

Немає коментарів:
Дописати коментар