субота, 14 травня 2016 р.

Торт з шоколадним кремом

Тісто:
1 склянка борошна,
100 г цукру,
5 яєць.
Начинка:
0,5 склянки заморожених вишень без кісточок,
цукор за смаком,
1 ч. л крохмалю,
чорної несолодкої кави для просочення,
1 пакетик шоколадного крему холодного приготування.
Для прикраси:
250 г вершків 30%-ї жирності для збивання,
2 ст. ложки густого вишневого сиропу,
50 г мигдальних пелюсток,
вишні або будь-які інші ягоди.
У миску розбийте яйця, всипте цукор і збийте міксером до отримання маси білого кольору. Потім додайте просіяне борошно і збивайте міксером на малій швидкості, але швидко, щоб тісто не осіло і бісквіт вийшов легким. Готове тісто вилийте у форму для торта, застелений промасленим папером, і випікайте при температурі 190-200 градусів 40-45 хвилин.
У невелику каструльку викладіть 0,5 склянки заморожених вишень без кісточок, пересипте цукром (за смаком) і розморожувати. Злийте трохи соку і розчиніть в ньому крохмаль. Поставте каструльку на вогонь.
Коли вишні закиплять, швидко долийте в них крохмаль і, помішуючи, прогрійте кілька хвилин, не доводячи до сильного кипіння. Якщо соку від вишень мало, крохмаль розчиніть у 2-3 ст. ложках води.
Бісквіт розріжте на три коржі. Нижній корж просочити звареним кави і промажте вишневою начинкою.
Приготуйте шоколадний крем, як зазначено на упаковці.
Другий корж покладіть на вишневу начинку, просочіть кави і промажте шоколадним кремом (залишивши небагато на оформлення бічній поверхні).
Охолоджені вершки збийте з густим вишневим сиропом до отримання стійкої піни.
Бічну поверхню торта намажте рівним шаром шоколадного крему і обсипте мигдалевими пелюстками.
Верх торта прикрасити ягодами і збитими вершками.



Немає коментарів:

Дописати коментар