Тісто: 600 г борошна, 1 склянку молока, 30 г дріжджів, 2 ст. ложки сметани, 100 г вершкового масла, 2 ст. ложки цукру, 1/2 ч. л солі. Начинка: 2 склянки маку, 0,5 склянки меду, 1 склянка цукру, 1 ст. ложка вершкового масла, 2/3 склянки родзинок, 1 яйце для змазування булочок. Тісто приготувати опарним способом. Коли тісто підійде скачати його валиком, нарізати на шматочки, сплющити, покласти в середину начинку, перегнути по діагоналі і стиснути краю. Покласти булочки на деко, дати підійти, змастити збитим яйцем і випекти в духовці при температурі 200 градусів. Для приготування начинки, ошпарений мак збити з медом, цукром і вершковим маслом, додати родзинки.
Немає коментарів:
Дописати коментар