Плетінка
Для 1 плетінки:
4 яйця,
250 г цукру,
750 г борошна,
100 г вершкового масла,
250 мл молока,
2 пакетика сухих дріжджів,
1 ч. л меленого кардамону,
400 г марципанової маси,
100 р меленого мигдалю,
75 г рубаних фісташок,
1 пакетик порошку лимонної цедри.
Білки відокремити від жовтків. Жовтки змішати з 100 г цукру, борошном, олією, дріжджами, молоком і кардамоном. Залишити тісто на 15 хвилин, потім розкотити в пласт розміром 60 Х 40 див.
Змішати марципан, мигдаль, фісташки, цедру, білки і цукор, що залишився, намазати цією масою пласт тіста.
Розрізати його на 3 поздовжні смужки, скачати кожну валиком і сплести косу. Покласти на змащений жиром деко і залишити на 20 хвилин підійти.
Випікати протягом 35 хвилин в нагрітій до 200 градусів духовці.
Немає коментарів:
Дописати коментар