субота, 14 травня 2016 р.

Торт Солодкий шедевр

Для тіста:
100 г марципанової маси,
100 г вершкового масла,
50 г цукру, щіпка солі,
2 яйця, 80 г борошна,
сода, гашене оцтом.
Крем: 450 г малини,
10 г білого желатину,
1 ст. ложка лимонного соку,
100 г цукру,
2 пакетики ванільного цукру,
600 мл вершків.
Для прикраси:
100 г малини,
2 ст. ложки мигдальної стружки.
Марципанову масу наріжте кубиками і збийте з маслом, цукром і сіллю. Яйця збийте (по одному). Борошно змішайте з содою, додайте в масу. Викладіть тісто в змащену маслом форму, розрівняйте, випікайте в нагрітій до 175-180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
Переберіть малину. Замочіть желатин. З 250 г ягід і лимонного соку зробіть пюре, протріть через сито і змішайте з 60 г цукру і 1 пакетиком ванільного цукру. Відіжміть желатин, розчинивши додайте в крем. На 20 хвилин поставте в холодильник. Збийте в піну 400 мл вершків з цукром. У желейний крем додайте 200 г малини і збиті вершки. розподіліть крем поверх коржа, поставте торт на 2 години в холодильник.
Збийте вершки і ванільний цукор, 1/4-ї цих вершків змастіть краю торта.
Прикрасьте (краю по колу) трояндочками з збитих вершків, всередину викладіть малину. Краї торта посипте мигдальною стружкою.



Немає коментарів:

Дописати коментар