Торт шоколадно - абрикосовий
Тісто:
1 склянка борошна,
1 склянка цукру,
4 яйця,
1 ч. л пекарського порошку,
2 ст. ложки какао, ванілін (за смаком),
4-5 ст. ложок рому (або ягідної наливки).
Крем:
1 склянка сметани,
1 склянка цукру,
1 пакетик ванільного цукру або 2 ст. ложки лимонної цедри,
1 упаковка абрикосового желе.
Начинка:
100 г кураги.
Глазур:
30 г чорного шоколаду,
50 г білого шоколаду.
Замісіть тісто з яєць, цукру, борошна, пекарського порошку какао. Форму для торта змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Випікайте 30-35 хвилин при температурі 190-200 градусів.
Помийте курагу і залийте окропом, залиште на 10 хвилин. Торт вийміть з форми, остудіть і розріжте на 3 частини.
Для приготування крему сметану змішайте з цукром і збийте міксером до утворення густої маси. Для додання аромату в сметанний крем додайте ванілін або терту лимонну цедру.
Для приготування желе використовуйте половину води, зазначеної на упаковці. Ретельно перемішайте злегка охолоджене желе з готовим сметанним кремом.
Кожен корж просочити ромом (або ягідної наливкою), викладіть курагу і змастіть кремом. Розтопіть на водяній бані окремо білий і чорний шоколад. Верхній корж полийте чорним шоколадом і зробіть на ньому візерунок білим шоколадом.

Немає коментарів:
Дописати коментар